Nádivku máme rádi nejen na Velikonoce, někdo nadívá kuře, my to raději propečené na pekáčku…

letošní kýta plněná nádivkou dopadla také výborně…

K oživení nádivky můžeme použít zdravé čerstvé kopřivy …

Nádivka

Ingredience:
6 rohlíků (3 vícezrnné bagety)
8 vajec
1/2kg uzené maso
10dkg anglické slaniny

2 cibule
masový vývar
kopřivy (spaříme horkou vodou a nasekáme na kousky)

olivový olej
bylinková sůl

Vepřová kapsa s nádivkou:

1kg kýty
bylinková sůl
nádivka
vývar

Na lžíci oleje osmahneme cibuli a jakmile zesklovatí, přidáme slaninu na kousky, uzené na kostičky, osmažíme do zlatova a necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme nasekané spařené kopřivy, žloutky, promícháme  a ochutíme bylinkovou solí.

Do větší mísy nakrájíme rohlíky na kostičky, polijeme na zvláčnění vývarem. Vývar použijeme dle potřeby, aby rohlíky nebyly suché. Přidáme směs a vyšlehané bílky, opatrně promícháme.

Do vepřové kýty nožem nařízneme uprostřed kapsu, kterou osolíme bylinkovou solí, vložíme nádivku a párátky spojíme, bylinkovou solí osolíme naplněnou kýtu ze všech stran. Na pánvičce na troše oleje opečeme kýtu ze všech stran, aby se maso zatáhlo, dáme vařit podlité vývarem do pomalého hrnce na 3hodiny. Vyjmeme a dopečeme na pekáčku, jakmile bude mít maso zlatavou kůrčičku, je hotové.

Pekáček menší velikosti vyložíme pečícím papírem a směs na nádivku opatrně vyklopíme a  rovnoměrně do pekáčku rozprostřeme. Pečeme  v předehřáté troubě na 180st. cca 20minut. 

Dobrou chuť a „Veselé Velikonoce“

Zu.Zu.Li