Před rokem jsem hledala recepty na zdravější variantu vánočního cukroví a po malých úpravách jsem vyzkoušela tuto klasiku v novodobém kabátku. Musím říci, že chutnalo všem a tak letos peču znova

Perníčky

400g žitné mouky
50g mletých ořechů
140g třtinový cukr – moučka
50g másla, 30g kokos.oleje
2 vejce
4 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
perníkové koření

Linecké

3 žloutky
200g žitné mouky
100g špaldové celozrnné mouky
100g másla , 50g kokos.oleje
55g třtinový cukr – moučka
1 lžička tapiok.mouky
citrónová kůra

Vanilkové rohlíčky

1 žloutek
300g špaldové celozrnné mouky
1 lžička tapiok.mouky
100g třtin.cukr
100g mletých ořechů
200g máslo a kokos. olej
citronová šťáva
vanilka

Pracny

200g špaldové celozrnn.mouky
150g mletých ořechů
150g Hera + kokos.olej
120g třtinový cukr
1 vejce
3 lžičky kakaa (carobu)
14 hřebíčků-nadrcených
1 lžíce skořice

Laskonky

5 bílků
10 dkg ořechů
5 dkg špaldové mouky
13 dkg třtinového (moučka) cukru

Sněhové kroužky

4 bílky
360 g třtinového cukru
bílky vyšlehat s 120g cukru, 100ml vody svařit s 240g cukru na „nit“, pomalu vlít do šlehaných bílků.
Péct na 90st.

Kokosové kostky

recept zde

Vánočka 

recept zde

 

Zu.Zu.Li