Další jídlo s mým oblíbeným kořením Tandoori Masala, úžasně vám provoní celou kuchyň

Ingredience:

4 ks kuřecí prsa
2 malé cukety
2 hrnky dýňového pyré ( předem ve vodě uvařená a rozmixovaná dýně hokaido)
1 cibule
Tandoori Masala
himalájská sůl, sojová omáčka, oliv.olej
1 lžíce másla (Ghí)
1 hrnek rýže basmati
1/2 hrnku červené čočky

dýn-tandoori (3)

Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme kuřecí nakrájené na kostičky, vše orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme cuketu nakrájenou na drobno a koření Tandoori Masala.  Vše ještě restujeme 5 minut, obracíme a mícháme.. mezitím si dáme vařit rýži s čočkou, ( 1,5hrnku horké vody na rýži a 1/2 hrnku vody na čočku, celkem 2 hrnky horké vody) Nakonec přidáme do směsi dýňové pyré, které necháme s masem prohřát. Dosolíme, pro zjemnění přidáme lžíci másla a popřípadě dochutíme sojovou omáčkou. Podáváme s rýží, kuskusem, bulgurem, bramborami, jak kdo chce a má rád.

dýn-tandoori (6)

dýn-tandoori (7)

Zu.Zu.Li