Maso plněné čímkoli mám moc ráda, myslím, že to zjemní chuť masa a dodá mu jiný šmrnc Kuřecí (ne)roládu jsem dělala do dvou forem najednou, a musím říci, že to o letošních Vánocích návštěvám moc chutnalo Plnit lze tím , co vás napadne, nebo co máte doma… to se mi na tomto jídle líbí nejvíc, pestrost, barevnost a jednoduchost

Ingredience:

4ks kuřecí prsa/ 1kus krůtích cca 1-1,5kg masa
1 větší bílý jogurt
3 vejce
koření Gyros ( může být jen sůl a pepř)

20dkg sýra (Gouda, Eidam)
okurky
paprika červená
uzenina (klobása, šunka)

brambory
1 cibule žlutá
1 cibule červená
olej, koření

kuřecí neroláda

Maso nakrájíme na silnější proužky a naklepeme. Okořeníme dle chuti, nebo jen osolíme a opepříme. Ve větší nádobě smícháme jogurt s vejci, rozšleháme a vkládáme maso, dobře promícháme. Necháme uležet v lednici aspoň 2 hodiny, nejlépe den před pečením.

Formy na srnčí hřbet ( mám cihlového tvaru) vyložíme pečícím papírem (vcelku, nenastřihujeme rohy). Vkládáme proužky masa a vidličkou upravíme tak, aby bylo dno plné, bez jakékoli mezery. Dále vrstvíme proužky papriky, uzeninu, strouhaný sýr, okurku a navrch opět maso. S formou párkrát klepneme, vše se krásně sesedne. Dáme péci zakryté alobalem na 40minut na 180st. Mezitím si připravíme brambory na pečení ve slupce, nakrájíme, vložíme do formy s pečícím papírem, polijeme trochou oleje, okořeníme, cibuli nakrájíme na proužky a dáme péci k bramborám po 15minutách pečení brambor. Vložíme do trouby k pečenému masu  (pokud vám to trouba dovolí péci najednou). Maso zmenší během pečení objem, může pustit vodu, tu sliji a dopeču dalších 10-15 minut nezakryté. Jak se objeví zlatá kůrčička, je hotovo

Podáváme se zeleninou, dresingem atp.

Zu.Zu.Li