Když se nás sejde více, rádi posedíme, pojíme i popijeme… a tak něco k zakousnutí k vínu a pivku…

Zeleninový salát:

paprika červená a bílá
rajčata
okurka hadovka
rukola
pažitka
bylinková sůl
olivový olej
balsamico

Plněné žampiony:
1 vanička žampionů
1 menší cibule, drcený kmín
15dkg Nivy
plátkový sýr (Gouda)
olej olivový

Žampiony očistíme, zbavíme nožiček a vydlabeme vnitřky do misky. Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou najemno a přidáme nasekané nožičky a vnitřky hub, kmín. Vše dohromady orestujeme , po vychladnutí přidáme najemno nastrouhanou Nivu, promícháme. Směsí plníme hlavičky žampiónů, přikryjeme kouskem plátkového sýru. Zapečeme na 180st. cca 10minut.

oslava

Feta šnek:
1 listové těsto cereální
1 Feta sýr
4 plátky šunky
1vejce
česnek, olivový olej

Listové těsto rozválíme na cca 1mx20cm dlouhý plát a poklademe plátkem šunky a rozmačkaným sýrem. Stočíme jako roládu a tu pak do šneka. Potřeme rozkvedlaným vajíčkem a nakrojíme na 16dílků, nedokrojíme až dolů. Pečeme při 150st. cca 40minut. Vyndáme z trouby, dokrojíme dílky až dolů, pomažeme olejem s česnekem a dáme dopéci na 180st. 20minut.

Žampionový šnek:
1 listové těsto cereální
směs žampiónová  s Nivou
1/2 Feta sýr
4 plátky šunky

Listové těsto rozválíme na cca 1mx20cm dlouhý plát a poklademe plátkem šunky, žampionovou směsí (co zbyla z plnění hlaviček) a rozmačkaným sýrem. Stočíme jako roládu a tu pak do šneka. Potřeme rozkvedlaným vajíčkem a nakrojíme na 16dílků, nedokrojíme až dolů. Pečeme při 150st. cca 40minut. Vyndáme z trouby, dokrojíme dílky až dolů,  dáme dopéci na 180st. 20minut.

Hermelín:
hermelíny
brusinky
sekané vlašské ořechy

Hermelíny rozkrojíme podélně na polovinu, nasypeme omyté brusinky či ořechy , zapečeme při 180st. cca 10minut.

Kuřecí špízy:
3 kuřecí prsa
Gyros koření
anglická slanina
cibule
paprika
klobása ( farmářská, moravská..)
špejle

Prsa nakrájíme na kousky posypeme kořením , cibuli na plátky, papriku na kousky, klobásu na kolečka. Na špejli postupně napichujeme zeleninu, klobásu a maso zabalené ve slanině. Pečeme při 180st. cca 25 minut.

Dresing:
1 zakysaná smetana
1 stroužek česneku
bylinková sůl

Olivy:
Velké řecké vypeckované

Zu.Zu.Li