Na pizzové těsto je spousta receptů, ale myslím, že od Emanuela Ridi je nejlepší tak jsem ho také zkusila…
Těsto je moc dobré, křupavé, bude to hlavně moukou, vysokolepková je na pizzu nezbytností.

Ingredience:

50 dkg hladké mouky (nejlépe na pizzu nebo vysokolepkovou)
1 lžíce oliv.oleje
1 droždí (může být suché)
300 ml vlažné vody
sůl

pizza (6)-001

varianty chutí, tak třeba:
rajčatové pyré, šunka, sýr, mozzarella, olivy, oregáno, bazalka
zakysaná smetana, kousky kuřecího masa, listový špenát, sýr, mozzarella, česnek, cibule, oregáno, bazalka
česnekový bok, listový špenát, sýr, mozzarela, oregáno, bazalka

 

Smícháme vše dohromady vypracujeme těsto, zabalíme do potravinové folie a necháme na hodinu v lednici odpočinout. Rozdělíme na tři díly, vytaháme na 3mm.
Varianty pizzy každý dle chutě, tak třeba :
-těsto pomažeme rajčatovým pyré, pokrájenou šunkou, posypeme kořením, nakrájenými olivami a strouhanými sýry
-těsto pomažeme smetanou, posypeme kuřecími kousky orestovanými s cibulí nakrájenou na proužky, pokrájeným listovým špenátem, kousky česneku, posypeme kořením a strouhanými sýry
-těsto poklademe česnekovým bokem kousky špenátu, posypeme kořením a sýry.

Pokud nemáte na nic speciálního chuť upečte z těsta FOCCACIA tak, že vytaháte těsto na 1cm, vtlačíte prsty důlky, pomažete olivovým olejem, posypete rozmarýnem a upečete … taky moc dobré

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-190st cca 15 minut dozlatova.

Zu.Zu.Li