Portobello, velké klobouky krémových žampiónů. Portobello v jakékoliv kuchyňské úpravě je dobrým zdrojem bílkovin, vitamínu B6 ( který je důležitý pro energii, růst a produkci červených krvinek), hořčíku, zinku a manganu. Obsahuje velké množství vlákniny, fosforu, draslíku. Jen pro zajímavost Portobello obsahuje více draslíku než banán – 630 mg v jedné porci ( půl hrnku). Draslík  pomáhá udržet normální srdeční rytmus, funkci svalů a nervové soustavy, stejně jako udržuje krevní tlak v normálu.  Dále je v Portobellu hojně zastoupena měď ( důležitá pro výrobu a skladování železa). více zde.

Plníme čímkoli, ochuceným kuskusem, sýrem, máme to zkrátka rádi, ať samotné nebo jako přílohu

Ingredience:

4 hlavičky Portobello
gouda – plátkový sýr
Niva
šunka
Camembert

 

Hlavičky hub zbavíme nožiček a plníme … nastrouháme nivu, první vrstva bude nastrouhaná niva pak plátek šunky, niva, plátek sýra a nakonec plátek camembertu.

Vložíme do pekáčku s pečícím papírem a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180st.

 

Podáváme teplé či vychladné, výborná chuťovka k vínu a pivu

Zu.Zu.Li