Ingredience:

1 vaničky krémových žampiónů
1 balení sušených sojových nudliček
1 cibule
zelenina ( hrášek, pór, mrkev)
rýžová mouka
koření na Čínu, sojová omáčka
1hrnek rýže basmati
sůl, olivový olej na smažení

sojove-s-zampiony

 

Nejprve si sušené sojové nudličky okořeníme směsí na Čínu, solí, zalijeme horkou vodou a povaříme 2 minuty. Poté odstavíme a necháme macerovat cca 15 minut, pak scedíme. Očistíme si žampiony a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme najemno. Ve vyšší pánvi orestujeme na lžíci oleje cibuli, přidáme žampiony a okořeníme směsí na Čínu. Restujeme cca 7 minut. Uvaříme si rýži Basmati v poměru 1hrnek rýže a 1,5 hrnku horké vody. Vaříme na mírném plameni cca 10 minut. odstavíme a necháme pod pokličkou dojít. Do směsi cibule a žampiónu vsypeme sojové nudličky a promícháme. Přisypeme nakrájenou zeleninu a necháme 5 minut provařit. Směs zahustíme rýžovou moukou rozmíchanou ve studené vodě (1-2 lžíce do 1/2 hrnku studené vody) provaříme cca 1 minutu. Směs dochutíme solí a sojovou omáčkou. 
Směs je výborná se sypkou Basmati rýží.

Zu.Zu.Li